Actief wandelen

Trainingstijden.
Beginners en gevorderden:  Zaterdagochtend van 09:00 tot 10:00 uur.
Gevorderden:                            Dinsdagavond van 19.15 tot 20.15 uur

Wat is Actief Wandelen?
Actief wandelen is niet zomaar wandelen, maar wandelen met de klemtoon op Actief.
Het is een discipline in drie verschillende tempo’s: rustig, vlot en snel.
De trainingen starten vanaf het clubhuis van AV’40 en er wordt gelopen in het recreatie gebied tussen Delft, Den Haag, Nootdorp en Pijnacker.
Het programma is zeer gevarieerd en bevat intervallen, tempolopen en duurtrainingen. Ook wordt de nodige aandacht besteed aan loopscholing, dit om de spieren sterker te maken en de algehele conditie te verbeteren.
Na een aantal trainingen gaat U zich fitter voelen en uw uithoudingsvermogen en conditie zullen verbeteren. Beweging is goed voor lichaam en geest!

Professionele begeleiding
Alle trainers Actief wandelen zijn gecertificeerd door de Atletiek Unie.
De training bestaat uit een warming-up, de kern (interval of duurloop of een combinatie van beide), loopscholing en eindigt met de cooling-down.

Veiligheid
Tijdens de wandelingen in de avonduren is voor ieders veiligheid het dragen van een reflecterend hesje verplicht. Belangrijk bij het Actief wandelen is het schoeisel dat van goede kwaliteit moet zijn om blessures aan voeten en gewrichten  te voorkomen. Een stevige degelijke wandelschoen wordt daarom aanbevolen.

Accommodatie
AV’40 beschikt over een eigen baan, kleedruimtes, warme douches en uiteraard is er ook een clubhuis. In het clubhuis wordt zowel voor als na de training gezellig bijgekletst onder het genot van een kop thee/koffie of een (sport)drankje. Alle trainingen en cursussen starten vanaf onze accommodatie op Sportpark Brasserskade aan de Sportring in Delft.

Wat doen we dan?
Het programma is gevarieerd en erop gericht om de techniek beter onder de knie te krijgen en meer snelheid te ontwikkelen. Een snelheid van 7,5 tot 9 km/uur is haalbaar. De groep bestaat uit zo’n 10% mannen en 90% vrouwen. De leeftijden variëren van 30 tot 60 jaar. De trainingen duren met warming-up en cooling-down ongeveer 1 uur. Instappen als beginner is het hele jaar door mogelijk.

Voor verdere informatie kunt u zich wenden tot Louis Scholte

Tel.      06- 37 60 65 57  (na 18:00 uur)

Email   louis.scholte@ziggo.nl

Schrijft u een email, vermeld dan uw naam en geef aan of u een beginnend of een gevorderde wandelaar bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *