Jaarverslag 2023

Beste leden,

We zijn verheugd om ons jaarverslag over 2023 met u te delen, zoals aangekondigd in onze recente e-mail over de Algemene Ledenvergadering (ALV) op 25 maart. Dit verslag biedt een uitgebreid overzicht van de ontwikkelingen en prestaties van het afgelopen jaar.

Lees meer

Vraag en antwoord - Wijzigingen Statuten en Huishoudelijk reglement

Voor de ALV op 25 maart 2024 staan de wijzigingen voor de Statuten en het Huishoudelijk Reglement op de agenda. Met een kleine werkgroep, bestaande uit Ruben van Leeuwen, Maurice Mol en Thomas Albers hebben we hieraan gewerkt in het afgelopen jaar. Het voorstel is om beide documenten te wijzigen en ze in lijn te brengen met nieuwe regelgeving. De ALV moet hiervoor toestemming geven. In deze vraag & antwoord leggen we meer uit over de voorziene wijzigingen.

Lees meer

Einduitslag Haagse Cross Competitie

Op zondag 3 maart was de laatste wedstrijd van de Haagse Cross Competitie bij AV Sparta. Dit keer een zonnige editie in het Zuiderpark. Een aantal AV'40 atleten hebben deze cross competitie afgesloten met een mooie prijs in hun categorie. Er waren eerste plaatsen voor:

  • Ella Verdoodt (MPA2/U12)
  • Sven Post (JPA2/U12)
  • Merijn Stuijt (JB/U18)

De volledige uitslag van alle wedstrijden staat in de pdf hieronder.

Lees meer

Speciale training framerunners en donatie

Op 2 maart kwamen Koos van der Burg en de deelnemers aan zijn spinninglessen een enorme donatie aanbieden voor 3 nieuwe runningframes. De spinners mochten ook even meetrainen met de framerunners.

 

Lees meer

Save the date: 25 maart ALV

Op maandagavond 25 maart zijn alle leden welkom in de kantine voor de belangrijkste jaarlijkse vergadering van onze vereniging. De inloop van de avond is 19:30 en de vergadering zal stipt om 20:00 starten. Voorstel voor de eindtijd is 22:30. 

Lees meer

Jurycursus bij AV`40

We organiseren een jurycursus bij AV'40 in Delft op 4 woensdag-avonden. Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een certificaat Jurylid Algemeen van de Atletiekunie. De start is op 13 maart.
Aanmelden via de atletiekunie.
Meer informatie bij Patrick Koks: jurycoordinator@av40.nl 

Geld voor 3 nieuwe frames voor onze framerunners

Op 21 november 2023 begon Koos van der Burg met het geven van een 10-weekse lessenreeks spinning bij de TU Delft. Deze spinning actie heeft geld opgeleverd voor 3 nieuwe runningframes voor onze framerunners. Zaterdag 2 maart om 11.00 uur is de overhandiging bij de training van de framerunners.

Lees ook het bericht in Delft op Zondag.

Baanwedstrijden in 2024

In 2024 zijn er verschillende baanwedstrijden in Delft. Het zijn altijd gezellige dagen waarbij veel vrijwilligers nodig zijn. Zowel op het veld als in de kantine. Zet ze dus alvast in je agenda en meld je aan bij de jurycoordinator@av40.nl als je wilt komen helpen.

  • 24 februari lustrumwedstrijd D.S.A.V. Dodeka
  • 1 april Eierbokaal
  • 20 april biertienkamp D.S.A.V. Dodeka
  • 11 en 12 mei NSK meerkamp
  • 18 mei C/D competitie
  • 15 juni pupillencompetitie
  • 19 juni avondwedstrijd
  • 29 juni Dodekathlon D.S.A.V. Dodeka
  • 21 en 22 september 20kamp en pupillenwedstrijd
  • 6 oktober Clubkampioenschappen

 

Mannen AV'40 bij NK Masters

3 en 4 februari was de NK indoor voor Masters in Apeldoorn met mooie prestaties voor een aantal AV`40 mannen.

Henri verbeterde zijn 1500 meter record tot 4.54.11. Daarmee werd hij Nederlands kampioen. Verder was Henri 2e op de 3000 m (10.35.23). Richard was kampioen met kogelstoten (M35). Hij stootte 6.92 m. Richard liep ook de 3000 (10.32.91) en 1500 (4.56.91). Hiermee was hij respectievelijk 7e en 5e. Mike  Doodeman was 5e op de 1500 m M50 in 5.20.84. Bryan Derks was 5e op de 200 m M50 in 28.07.

Uitslagen via atletiek.nu

Inschrijven voor Eierbokaal

Openingswedstrijd van AV'40 op 1 april, (Tweede Paasdag). Aanmelden kan tot en met 27 maart. De wedstrijd begint om 12.00 uur en eindigt rond 17 uur (afhankelijk van het aantal aanmeldingen). Tijdschema is voorlopig!!!

Bij deze wedstrijd strijden we om de Eierbokaal van AV'40. Er zijn 2 eierbokalen te winnen. Eentje voor de vrouwen/meisjes en eentje voor de mannen/jongens. Er geldt een speciale puntentelling gebaseerd op de clubrecords.

De pupillen worden om 11:30 verwacht voor een gezamenlijke warming up en het paaseieren zoeken. Aan het einde is de eierestafette, en vervolgens de prijsuitreiking.

Lees meer

Jurycursussen voorjaar 2024

Wil je af en toe helpen bij baanwedstrijden en meer leren over de wedstrijdregels? Volg dan een jurycursus in de buurt. Er zijn 2 cursussen jury algemeen waarvoor je nog kunt aanmelden:

 Wil je meer info, stuur dan een mailtje aan de jurycoördinator via jurycoordinator@av40.nl.

Masters bij de NK 10 kilometer

Drie AV40-ers hebben meegedaan aan het NK 10 km op de weg in Schoorl op 11 februari.
Richard Holstege werd 37ste in de categorie 35+ in 36.33
Henri Havinga tweede in de categorie 60+ in 36.46
Tanno Verburg werd tweede in de categorie 75+ in 48.39, dat is ook een clubrecord

Oproep om deel te nemen aan enquĂȘte

Graag jullie aandacht voor een enquete in aanloop naar de Algemene Leden Vergadering van 25 maart. We willen graag een goed beeld krijgen van de wensen voor voorzieningen bij AV'40 nu het krachthonk / secretariaat / materiaalhok in verval raakt. Eind vorig jaar hebben we gesproken over een aantal scenario's die we in de aankomende ALV verder zullen toelichten, maar om tot de juiste keuze te komen willen we onze leden ook verzoeken om aan te geven wat de wensen zijn.

Lees meer

Update Sportpark Brasserskade

We beschikken bij AV’40 over een prachtige atletiekaccommodatie, maar een korte blik op onze omgeving leert dat het bredere Sportpark Brasserkade helaas geen schoonheidsprijs verdient. Vooral de situatie rondom de Sportring baart ons zorgen. We hebben onlangs met alle sportverenigingen en de gemeente Delft om tafel gezeten over dit onderwerp. Hierbij waren ook de politie, de wijkagent en het COA (Centraal orgaan Opvang Asielzoekers) aanwezig.

Lees meer

Bestuursupdate december

De laatste update van het jaar en dan is het goed om even terug te blikken op alles wat er gebeurd is in de vereniging. Van een grote bestuurswisseling tot het jubileumfeest en alle mooie prestaties die weer geleverd zijn.

Agenda
7 januari Houtloop
9 januari Nieuwjaarsloop/borrel vanaf 19:00
13 januari Gotenmorgen vanaf 9:00
25 maart Algemene Ledenvergadering Regulier

Lees meer

Update clubkleding Muta

Enkele weken geleden is er een indringend gesprek gevoerd met MUTA omtrent de kleding in zijn algemeen ,en de wedstrijdkleding in het bijzonder. Volgens MUTA zijn alle problemen opgelost en alle naleveringen geleverd. Alle artikelen zijn nu voorradig.

Lees meer

Succes bij NK Cross 2023 Eersel

Op 16 en 17 december vond het NK Cross plaats in Eersel. De cross vond plaats bij het E3 strand, dus het parcours bevatte erg veel zand. Gelukkig scheen er een heerlijk zonnetje dus was het niet koud! Vanuit AV'40 stonden er verschillende atleten aan de start. 

Lees meer

Terugblik informatieavond 8 dec

Op vrijdag 8 december heeft AV'40 met trots een succesvolle informatieavond georganiseerd, waarbij maar liefst zo'n 50 enthousiaste leden aanwezig waren. De avond stond in het teken van belangrijke ontwikkelingen binnen de vereniging, met speciale aandacht voor de herziene statuten die noodzakelijk waren om te voldoen aan de eisen van de Atletiek Unie en het multifunctionele gebouw om vervolgens aan te schuiven bij het vrijwilligersdiner.

Lees meer

Duurzaamheid bij AV'40

Ook als sportvereniging kunnen we bijdragen aan een duurzamere wereld. Duurzaamheid is een breed begrip, om te beginnen hebben we gekozen om ons te richten op energieverbruik en -opwekking. Het doel is hierbij niet alleen om de CO2-uitstoot, maar ook de lopende kosten voor de vereniging te verlagen. Dit traject word ondersteund door Sportstroom, gesubsidieerd door het NOC*NSF.

Lees meer

Word onze held(in) achter de bar!

Ben jij een enthousiaste, verantwoordelijke en gastvrije persoon die houdt van een gezellige sfeer? Heb je altijd al eens willen schitteren achter de bar, net zoals Tom Cruise in de legendarische film Cocktail? Dan is dit jouw kans om een rol te spelen in het bruisende leven van de atletiekvereniging AV'40 in Delft!

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die minimaal 21 jaar oud zijn en beschikken over een verklaring Sociale Hygiëne, of die bereid zijn deze cursus te volgen. Als atletiekvereniging zijn wij verplicht om minimaal twee 'leidinggevenden' te hebben die voldoen aan de eisen van zedelijk gedrag en in het bezit zijn van een verklaring Sociale Hygiëne. Deze helden zullen af en toe achter de bar staan in onze gezellige kantine.

Lees meer

Houtlopen 2024

De volgende Houtloop is op 7 april 2024.

De Houtloop kent drie afstanden: De 1 km jeugdloop op de baan en de 5 km en 10 km door de Delftse Hout. Je hoeft geen lid te zijn van AV’40 om mee te kunnen doen aan de Houtloop.

Lees meer

Statiegeldfles inname punt AV'40

Sinds 1 juli zit er ook op kleine plastic flesjes statiegeld. De prijs van het statiegeld is meegenomen in de inkoopprijs en is nu dus ook doorberekend in de verkoopprijs van bijvoorbeeld de AA-drankjes bij AV'40. 

Om praktische redenen betalen we het statiegeld niet uit. Wil je het statiegeld zelf terugkrijgen, dan kun je het flesje mee naar huis nemen om het bijvoorbeeld bij de supermarkt in te leveren, daar krijg je dan het statiegeld terug. 

Kies je er echter toch voor om het flesje bij AV'40 achter te laten dan doe je daarmee automatisch een donatie van €0,15 cent aan AV'40 en wij hebben hier een mooi doel voor bedacht, een watertappunt! Gooi je statiegeld flesjes dus niet in één van de prullenbakken maar in de container met het opvallende oranje deksel.