Nieuws

AV'40: Renovatienieuws deel 2
   (21-07-2017)

Iedereen heeft kunnen zien dat de baan nu gerenoveerd wordt. Anders heb je het kunnen merken, omdat er je alleen buiten de baan of zelfs op een andere plaats moet trainen.

De bestrating rond de baan en in de discuskooi is inmiddels voltooid. De verzakkingen in de hekwerken rond de baan zijn op orde gebracht. De toplaag is vernieuwd, alsook de aanlopen van verspringen en polshoog. Bij de kogelsectoren zijn de spoorbielzen vervangen door duurzaam materiaal. In de discuskooi is de ring vervangen. Aan de goten wordt nog gewerkt. De kapotte gootdeksels zijn vervangen, evenals de goten rond de baan. Eind juli gaan ze beginnen met de belijning. Dan is de renovatie van de baan zo goed als voltooid. In augustus vindt de officiële keuring plaats.

Is het dan klaar? Ja, tenminste volgens het oorspronkelijke herstelplan van de gemeente. Maar nog niet wat AV’40 betreft.

Kunststof aan de achterkant

Het is een jarenlange wens van AV'40 dat ook het achtersegment, dat wil zeggen het tegelsegment aan de achterzijde, waar het tweede hoogspringkussen is, ook van kunststof wordt voorzien.

Dat was niet in de planning van de gemeente opgenomen. Bovendien is AV’40 zelf eigenaar van het achtersegment. Dat was zo bij de aanleg van de baan begin jaren negentig van de vorige eeuw overeengekomen. Met vertegenwoordigers van de gemeente hebben Piet van der Kruk en Ger Overgaag intensief overleg gevoerd om bij de renovatie het achtersegment “mee te nemen”.

De uitkomst van het overleg is dat met een eigen bijdrage van AV’40 het achtersegment grotendeels op kosten van de gemeente wordt omgebouwd naar kunststof. Daar kunnen we blij mee zijn, want -zoals bekend- is de gemeente Delft nog aan het bijkomen van een financiële crisis. De renovatie van de baan hebben we niet willen ophouden tot de besluitvorming van het achtersegment rond is.

Met de aannemer is afgesproken dat ze in augustus beginnen met de fundering van het achtersegment. Die moet eerst goed uitharden. Het lukt dan ook niet meer om de nieuwe toplaag dit jaar nog aan te brengen. De weercondities worden dan ook steeds minder gunstig. Dus voor het achtersegment wordt het kunststof begin volgend jaar aangebracht, liefst voor de start van het zomerseizoen.

De rondbaan en de rest van de accommodatie kan in augustus weer gebruikt worden.

In het weekend van 16 en 17 september willen we de vernieuwde baan officieel (laten) openen. Dan gaan we, net als bij het 75-jarig jubileum, weer een 20- en 14-kamp organiseren. Zaterdag met een wedstrijd voor pupillen en zondag een voor CD-junioren. Voor de 20- en 14-kamp kun je je vanaf junior B nog inschrijven (o.walter@planet.nl), eventueel voor losse onderdelen (zie voor het programma op 20kamp.nl). De pupillen hebben zaterdag een meerkamp. Voor CD-junioren is op zondag een kleine meerkamp. Over de inschrijving voor pupillen en CD’s krijg je later bericht. 


Ogenblik a.u.b. ...