Algemene informatie

Atletiekbaan

Atletiek is er voor jong en oud. Het is een veelzijdige sport en een ieder heeft wel een favoriet onderdeel wat hij of zij kan beoefenen. Bij AV’40 kun je terecht voor baanatletiek, VB-atletiek,  wegatletiek en  actief wandelen. Algemene informatie over atletiek staat op de website van de atletiekunie.

Doelstelling

AV´40 stelt zich ten doel het bevorderen van alle elementen behorende bij de atletiek. Centraal staat dat iedere atleet op zijn eigen niveau kan trainen en presteren. Twee belangrijke facetten zijn:
– het sporten in een groep en daaraan plezier beleven.
– het leveren van prestaties waarin óf het wedstrijdelement óf het recreatieve element centraal staat. Het niveau waarop men deelneemt/presteert is afhankelijk van de aanleg en de keuze van de trainingsbelasting. De trainers hebben hierin een adviserende rol.

Historie

AV´40 is een middelgrote atletiekvereniging met een rijke historie. AV'40 heeft verschillende topatleten voortgebracht die aan de Olympische spelen hebben meegedaan. Zoals Ria Stalman, die later de Olympische titel discuswerpen veroverde, kogelstoter/gewichtheffer Piet van der Kruk en sprintster Joan van de Akker. Ondanks deze successen is de club heel gemoedelijk gebleven. Gezelligheid is net zo belangrijk als de prestatie. Daarom groeien er hier nog steeds kampioenen. AV´40 levert jaarlijks Nederlandse jeugdkampioenen.

Trainingen

De meeste trainingen vinden plaats op de atletiekbaan of in de nabij gelegen groenvoorzieningen, zoals de Delftse Hout en Hertenkamp. Er wordt voor elke training verzameld in het clubhuis aan de Sportring nabij de Brasserskade. Er kan het hele jaar door getraind worden.

Lid worden

Categorie-indeling atletiek

categorie  wordt dit jaar 
 Bambini's
 van 4 tot 6 jaar
 Mini-pupillen
 vanaf 6 jaar 
 C-pupillen
 8 jaar 
 B-pupillen
 9 jaar 
 A-pupillen
 10 en 11 jaar 
 D-junioren
 12 en 13 jaar
 C-junioren
 14 en 15 jaar
 B-junioren
 16 en 17 jaar
 A-junioren
 18 en 19 jaar
 Senioren
 19 jaar en ouder
 Masters  vanaf 35 jaar
 Wegatleten
 vanaf ongeveer 20 jaar 
 Wandelaars
 vanaf ongeveer 30 jaar
 VB-atleten
 alle leeftijden

Bij AV’40 gaan de kinderen na de herfstvakantie over naar de volgende categorie.


Ogenblik a.u.b. ...